Rengarts kennel

Har du en förkärlek till rottweilers, den tyska hundrasen som gång på gång utnämnts till en av de mest populära raserna i världen? På Rengarts kennel har vi många års erfarenhet av att föda upp rottweilers till tjänste-, bruks- och jakhundar. Vad som gör oss speciella är vår unika förmåga att skapa lugna och trygga djur, som lätt kan läras upp. Det kommer du snabbt att märka om du gör ett besök hos oss. Utöver rottweiler föder vi även upp norsk älghund på Rengarts kennel. Denna vackra ras hör till rasen nordiska jaktspetsar och används främst till älgjakt men passar även som ledhund.

Våra norska älghundar har sina anor ifrån Kristiania, dåvarande Oslo. Det var år 1877 som Gamle Bamse ställdes ut, en hund som numera räknas som stamfadern till hundrasen. På Rengarts kennel har vi fött upp många kullar av norska älghundar och räknar dem till en av våra specialiteter. Om du har behov av jakthundar, ledhundar eller tjänstehundar så har du kommit rätt hos oss. Våra duktiga kollegor ser till att du får svar på dina frågor och funderingar. Vi känner till alla sorters scenarion som kan uppstå med hundar och kan hjälpa dig att skaffa en som passar dig och dina behov.

Rengarts kennel sysslar med jakthundar

Rengarts kennel med rottweilers

Visste du att hundrasen rottweiler fått sitt namn efter staden Rottweil i Württemberg? De användes som boskapsdrivande hundar och vagnshundar men också som skydd mot banditer. Efter att boskapskapstrafiken förändrades minskade också behovet av rottweilers. Det sägs att det endast fanns en tik kvar i staden Rottweil och att det krävdes ett räddningsarbete för att ha kvar rasen. 1910 blev rottweilern en av fyra raser inom det tyska polisväsendet och har inte varit hotad sedan dess. Det är självklart något vi på Rengarts kennel är väldigt glada över. En rottweiler kan lätt bli en lojal och trogen vän genom ditt liv.